Vinyes de la Dot

LES NOSTRES VINYES

LA HISTÒRIA

 

A finals del segle XIX una jove de Figueres es va casar i la seva família va aportar com a dot matrimonial unes vinyes al veïnat del Priorat de Masarac a l’Alt Empordà.

Aquestes vinyes a continuació van ser arrendades a uns pagesos perquè les treballessin. Aquesta situació s’ha mantingut fins a data d’avui amb les mateixes famílies com a propietàries i arrendatàries.

Les vinyes, amb una superfície de 12 ha, se situen al voltant del monestir romànic de Santa Maria de l’Om i els ceps fonamentalment són de garnatxa (blanca i negra) i samsó. Naturalment, hi ha ceps que han sigut replantats, però encara se’n conserven d’originals amb més de 100 anys d’antiguitat. En els inicis, la producció de vi era pròpia fins que van aparèixer les cooperatives, moment en què es va passar a fer a la Cooperativa de Masarac i posteriorment a la d’Espolla, després de la seva fusió el 2006.

Finalment el pagès es va jubilar, i es va constituir la societat Vinyes de la Dot, encapçalada per l’enòloga Blanca Ozcariz Raventós per a la continuació de l’explotació i producció de vi.
L’objectiu de Vinyes de la Dot és fer prevaler la qualitat enfront de la quantitat i prova d’això han sigut els resultats obtinguts a la mostra Giroví 2018, primer certamen al qual es presenten els nostres vins.

Els tres vins presentats han rebut guardons: medalla d’or al Temperi, elaborat amb 100% samsó de les vinyes centenàries, i medalles de plata per al Gratallunes —vi blanc jove 80% garnatxa i 20% macabeu— i Amb Un Parell —vi negre criança de menys de sis mesos 50% garnatxa i 50% samsó.

Vinyes de la Dot

“El vi constitueix un element inseparable de la vida”
Josep Pla, Per pasar l’estona

C. Alemanya, 14 17600 Figueres

info@vinyesdeladot.com

(+34) 649 812 751